יום ראשון, 1 במרץ 2015

כך למדתי להכין אורז ביריאני בדרום הודו...

ההודים קוראים למנה הזו Vegetable Biryani - ירקות ביריאני, שזה בעצם אורז עם ירקות, פשוט

תענוג לחיך..האוכל ההודי עשיר בתבלינים, טעמים וריחות ואני אוהבת אותו הכי חריף שאפשר

(תימנייה,והבת של אבא שמכין את הסחוג הכי טעים בעולם). אחת מן החוויות הטובות שלנו

בהודו הייתה שיעורי הבישול. הגענו לטאקאדי  (קרלה, דרום הודו) שנקראת גם פרייר ושם פגשנו

את שריל שעורך שיעורי בישול בביתו, הוא מקסים, אדיב, מצחיק ומבשל סוף הדרך.. טעים וחריף

כמו שאני אוהבת. (טוב, לא חייב חריף, פשוט לא מוסיפים את הצ'ילי..) .

אני רוצה לשתף אתכם במתכון הזה, שהוא האהוב עלי, אפשר לאכול אותו כתוספת לעוף או כבש

או כמנה בפני עצמה, הוא עשיר בירקות וביחד עם האורז והקארי זו פשוט חגיגה.



יאללה לעבודה - השולחן שחיכה לנו עם כל הירקות הטעימים


ירקות ביריאני


מצרכים:

2 כוסות אורז בסמטי

4 כוסות מים

2 כפות שמן קוקוס

1 כוס בצל קצוץ

1 כף פלפל ירוק (רק אם אוהבים חריף)

1 כפית אבקת ג'ינג'ר

1 כפית שום כתוש

1/2 כפית פפריקה חריפה או מתוקה

1/2 כפית כרכום

2 כפיות גאראם מסאלה

1/2 כוס עגבניות

1/2 כוס תירס גמדי (חתיכות של כ 1 ס"מ)

1/2 כוס גזר (חתיכות של כ 1 ס"מ)

1/2 כוס כרובית (פלחים קטנים)

1/2 כוס אפונה ירוקה (קפואה)

 פלחי ברוקולי - לא מופיע במתכון אך הילדים אוהבים את זה.

1/4 כוס אגוזי קשיו

מלח לטעם

1/4 כוס של עלי כוסברה, נענע ובצל מטוגן

אופן ההכנה:

1) שוטפים את האורז ומבשלים אותו בסיר עם חצי כפית מלח ו 4 כוסות מים עד שהמים מתאדים.

2) מערבבים את האורז עם שמן הקוקוס ושמים בצד.

3) לחמם את השמן בסיר גדול ונמוך,לטגן את הבצל עד שישחים, להוסיף ג'ינג'ר,שום ופלפל ירוק.

4) להוסיף פפריקה, כרכום וגאראם מסאלה, לערבב דקה ואז להוסיף את העגבניות, הירקות, אגוזי

    הקשיו ומלח, לכסות את הסיר עד שיתרככו הירקות. (בערך כ 10 דקות על אש נמוכה).

5) לערבב את האורז עם הירקות.

ב ת א ב ו ן 



זו הייתה חווית בישול נפלאה, חתכנו, קלפנו, ערבבנו, הקפצנו, צחקנו, צילמנו ואכלנו.

מנוחת המבשלים




























שריל היקר אירח אותנו בביתו והרגשנו בבית, סדנאות הבישול שלו מומלצות ביותר.  הוא מכין אוכל הודי שמיוחד לדרום הודו, אם אי פעם תגיעו לטאקאדי אתם חייבים להשתתף באחת מסדנאות הבישול שלו ותמסרו לו ד"ש ממני.



שריל היקר והמצחיק עם בנו

משפחתו המקסימה של שריל



בטאקאדי תמצאו חוות רבות של תבלינים, זה המקום לרכוש תבלינים טריים, לארץ ניתן להביא אך ורק תבלינים יבשים.




















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה